Webinar fondsenwerving 2024

'Fondsen willen impact maken, vooral op het gebied van armoede, eenzaamheid en duurzaamheid'
Op vrijdag 3 november organiseerden we ons tweede webinar. Het thema was ‘Fondsenwerving 2024: Wat komt er op ons af?’ Heb je het webinar gemist, neem dan contact op en we sturen je de link.

Peter Potter en Nicky Drijvers gingen in het webinar in op de veranderende rol van fondsen. In het kort zijn dit onze conclusies:

  • * De fondsen zijn kritischer geworden in waar ze hun geld aan toekennen. Ze willen impact maken, met name op het gebied van armoede, eenzaamheid en duurzaamheid.
  • * Fondsen gaan tegenwoordig steeds meer allianties of partnerships aan om die impact te kunnen realiseren.
  • * Ze worden meer en meer zelf fondsenwervers en acquireren van andere fondsen.  
  • * Fondsen digitaliseren hun aanvraagprocessen om het beoordelen van de aanvragen te vergemakkelijken.

Wat betekent dit voor fondsenwervers?

Bovenstaande ontwikkelingen bij de fondsen vragen om een andere invulling van de rol van fondsenwervers:

  • * Fondsenwervers mogen zichzelf meer gaan zien als ondernemer. Onze rol wordt meer coördinerend. Welke informatie hebben we nodig van collega’s? Door meer te netwerken en interne en externe relaties te beheren, kunnen wij ons werk als fondsenwerver beter doen.
  • * Doordat fondsen meer digitaliseren, is het belangrijk dat wij juiste en complete informatie aanleveren.
  • * Door een goed CRM-systeem en fondsendatabase wordt het werk van fondsenwervers makkelijker. Met de SubsidieManager kunnen we je zo’n tool bieden. Kijk voor meer info op https://subsidiemanager.nl/ of vraag een gratis en vrijblijvende demo aan.

Webinar volgen? Meld je aan

Het volgende webinar van SubsidieManager is op 1 december van 11.30 tot 12.00 uur en gaat over AI, Artificial Intelligence. Meld je aan door ons een mailtje te sturen met je naam. Zet in de onderwerpregel ‘webinar 1 december’ en wij sturen je binnenkort meer info. Ben je verder geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving? Volg ons op de socials waarin we stukjes delen uit de podcast die Peter Potter heeft opgenomen: